onderzoek naar luchtzuiverende planten

Uit onderzoek blijkt dat luchtzuiverende planten bijdragen aan de verlaging van de hoeveelheid verontreiniging in de lucht. Zowel via hun bladeren als het wortelstelsel verlagen kantoorplanten het gehalte aan VOS, vluchtige organische stoffen, in de lucht. 

Planten zijn in staat lucht te zuiveren maar zullen hem nooit helemaal schoon maken. Ze halen een (belangrijk) deel van de schadelijke stoffen uit de lucht. Zorg dus altijd voor goede ventilatie en schoonmaak van klimaatsystemen. Maak aparte printer ruimtes. Gebruik verf en lak op natuurlijke basis. Verplaats het roken naar buiten het gebouw en gebruik verantwoorde schoonmaakmiddelen. 

Al deze maatregelen voorkomen hoge concentraties verontreiniging. Daarnaast zijn luchtzuiverende kantoorplanten aan te bevelen om de lucht te zuiveren.

de groene kantoorwand

De voordelen van luchtzuiverende planten

Onderzoek toont aan dat kantoorplanten nog veel meer bijdragen dan een betere luchtkwaliteit. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Betere luchtvochtigheid. Zeker in de wintermaanden een groot voordeel omdat de lucht dan vaak te droog wordt op kantoren.
  • Visueel aantrekkelijk. Een ruimte met mooie planten wordt aantrekkelijker ervaren om in te werken. Dit bevordert de werklust van mensen.
  • Gemoedstoestand. De gemoedstoestand van de mensen in een ruimte met planten wordt verbeterd. Daarbij wordt er volgens onderzoek buiten werktijd minder gepiekerd over het werk. Planten zorgen dus voor verlaging van het stress niveau.
  • Eigen functioneren. Werknemers zijn meer tevreden over het eigen functioneren.
  • Ziekteverzuim. Het ziekteverzuim van mensen die werken in een ruimte met planten ging omlaag. Gemiddeld werd berekend dat de daling 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar bedraagt.
  • Verhoging van het temperatuur comfort. Planten hebben een dempende werking op temperatuur schommelingen.
onze top 10 luchtzuiverende planten

groen inrichten met kantoorplanten

beleef het zelf in onze showroom

De showroom is open voor onze zakelijke en particulieren klanten. Werken met groen vraagt om advies op maat en wij nodigen je uit om langs te komen en een kijkje te nemen in onze showroom.

Kom eens langs in de showroom
Karolien Doezé
aanvraag

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.