• Interieurbeplanting, hydrocultuur, senseveria mikado, wit sunset, boxx
  • Handen, interieurbeplanting, vacatures, bloemsierkunst, de klerk, eindhoven

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Sinds jaar en dag besteedt De Klerk Bloemsierkunst en Interieurbeplanting ruimschoots aandacht aan duurzaam ondernemen. Wij zijn als organisatie dan ook altijd op zoek om keuzes op een verantwoorde en duurzame wijze te maken. Dat heeft al meerdere jaren achtereenvolgens geresulteerd in onderscheidingen die wij vanuit de Gemeente Eindhoven hebben ontvangen op het gebied van Duurzaamheid cq. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De Klerk heeft in 2010, 2011 (‘goud’), in 2012 & 2013 (‘zilver’), 2014 ('brons') en 2015 ('zilver') het Keurmerk Duurzaam Eindhoven in ontvangst mogen nemen uit handen van de wethouder duurzaamheid van de Gemeente Eindhoven. Hieraan ging vooraf dat we in 2009 de eerste (en laatste) editie van de MVO-Prijs Eindhoven in de wacht hadden gesleept, destijds uitgereikt door Erik van Merrienboer. Deze onderscheidingen zijn voor onze gehele organisatie een erkenning geweest van de inspanningen en beleidsmatige keuzes die we op dit vlak geleverd en gemaakt hebben.

Aspecten waar De Klerk zich in onderscheidt op het gebied van duurzaamheid:
• Inkoop van duurzame producten, bloemen en planten bij duurzame leveranciers (o.a. MPS-A, FFFP).
• Wij geven de voorkeur aan het samenwerken met duurzame leveranciers.
• Het scheiden van afval in 7 disciplines.
• Aanname van enkele nieuwe collega's met een achterstand tot de arbeidsmarkt en de daarbij behorende begeleiding die wordt aangeboden.
• Het gebruik van energiezuinige apparatuur en producten.
• Tijdens de verbouwing die medio 2009 is gerealiseerd op meerdere vlakken gekozen voor duurzame oplossingen.
• Wij zijn betrokken bij onze omgeving en de maatschappij. Dit uit zich in diverse sponsoringen, bijdrages en we zijn een werk-leer-bedrijf.

Daarnaast, en dat zijn niet direct onze verdiensten, dragen bloemen en planten bij aan hoe men zich (op kantoor of thuis) voelt. Het is door TNO bewezen dat met de aanwezigheid van bloemen en planten het ziekteverzuim lager is, de creativiteit wordt vergroot, er een betere luchtkwaliteit heerst en dat stress wordt verminderd.

Deze onderscheidingen zijn voor onze gehele organisatie een erkenning geweest van de inspanningen en beleidsmatige keuzes die we op dit vlak geleverd en gemaakt hebben.  

  

 

 

Vrijblijvend meer informatie?

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Onze suggesties
Schoonheid
Schoonheid
Vanaf
€ 32,95
Expressief gemengd boeket
Expressief gemengd boeket
Vanaf
€ 24,95
Areca (chrysalidoc.) lutescens
Areca (chrysalidoc.) lutescens
Vanaf
€ 65,00
Clusia rosea princess
Clusia rosea princess
Vanaf
€ 31,00